زلزله بم - آمار متفاوت و آمادگی جهان برای کمک
اجساد قربانیان بم
هزاران نفر در بم جان خود را از دست دادند
 

در مورد ارقام تلفات زمین لرزه روز جمعه، 26 دسامبر، در استان کرمان گزارش های گوناگونی انتشار یافته است.

براساس برخی گزارش ها، دست کم بیست و پنج هزار نفر در زلزله ویرانگر شهر بم جان باخته و دهها هزار نفر دیگر زخمی شده اند، اما منابع رسمی دولت ایران این آمار را تایید نکرده اند و گفته اند که با توجه به ادامه عملیات جستجو برای یافتن قربانیان زمین لرزه، ارایه ارقام واقعی از تلفات امکانپذیر نبوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - ستاد حوادث غیرمترقبه کشور با صدور بیانیه ای گفته است که هنوز آماری رسمی انتشار نیافته و ارقام 20 هزار کشته و 30 هزار زخمی، که از سوی برخی منابع خبری انتشار یافته "غیرواقعی" است.

تنها سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی گفته است که تاکنون اجساد حدود پنجهزار نفر از قربانیان شمارش شده و ستاد حوادث غیرمترقبه تعداد زخمی های انتقال یافته به سایر نقاط ایران را حدود هشت هزار نفر ذکر کرده است.

زمین لرزه روز جمعه در شهر تاریخی بم در استان کرمان، باعث ویرانی بخش های عظیمی از شهر و قطع ارایه خدمات توسط تاسیسات زیربنایی شهر، از جمله شبکه های تامین آب و برق، شد در حالیکه بسیاری از ساختمان ها به خصوص در محله قدیمی بم، تقریبا از میان رفته است.

در اثر این زلزله بخش های بزرگی از ارگ باستانی بم، که از جمله بناهای تاریخی و جاذبه های مهم جهانگردی استان کرمان بوده، نیز فرو ریخته است.

سازمان های امداد رسانی ایران می کوشند به بازماندگان این زلزله کمک کنند و به خصوص با توجه به سرمای شدید شبانه در شهر امکانات اولیه را در اختیار آنان قرار دهند.

خبرگزاری ایسنا از قول محمد فرخی، نماینده جیرفت در مجلس، نقل کرده که با توجه به دامنه خسارات وارد شده به شهر، میزان کمک های ارسالی کافی نیست و بخش هایی از ساختمان های بم که سالم باقی مانده نیز برای سکونت اهالی امنیت لازم را ندارد.

با نابودی بخشی از خدمات بهداشتی شهر بم، از جمله چند بیمارستان، بسیاری از مجروحان به بیمارستان های سایر نقاط ایران انتقال یافته اند و برای این منظور، از هواپیماها و هلی کوپترهای نظامی نیز استفاده شده است.

درخواست کمک خارجی

با توجه به ابعاد گسترده ویرانی در شهر بم، محمد خاتمی، رییس جمهوری، ستادی را برای امداد رسانی تشکیل داده و نظارت بر آن را شخصا بر عهده گرفته است.

وی ضمن اعزام معاون اول رییس جمهوری و وزیر کشور به منطقه، به وزارت خانه های کشور، بهداشت، راه و ترابری و روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری دستور داده است تمامی امکانات را برای امداد رسانی تجهیز کنند.

محمد خاتمی
خاتمی بر عملیات امداد نظارت می کند
 

همزمان، دولت ایران آمادگی خود را برای دریافت کمک از کشورهای خارجی، به استثنای اسرائیل، اعلام کرده است.

در عین حال، دولت اسرائیل با صدور بیانیه ای مراتب همدردی خود را به ملت ایران ابراز داشته است.

جهانبخش خانجانی، سخنگوی وزارت کشور ایران، اعلام کرده است که گستردگی خسارات وارده به مناطق زلزله زده ایجاب می کند تا ایران از کمک های تمامی مجامع بین المللی و کشورهایی که تمایل به کمک دارند برخوردار شود.

وی گفته است که با تصمیم وزارت خارجه، امداگرانی که عازم ایران می شوند نیازی به دریافت روادید ورود ندارند.

سخنگوی وزارت کشور اقلام مورد نیاز را دستگاه ها و سگ های زنده یاب، دارو، پتو، چادر و واحدهای پیش ساخته اعلام کرده است.

به گفته وی، سازمان هواپیمایی کشوری برای انتقال کمک های بشردوستاه آماده شده و فرودگاه شهر کرمان به صورت شبانه روزی فعال است.

همدردی و کمک خارجی

در پی وقوع زلزله بم، مقامات چندین کشور جهان، ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت ایران، آمادگی خود را برای ارسال کمک به بازماندگان زمین لرزه اعلام کرده اند.

از جمله جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا، ضمن اعلام همدردی با قربانیان زلزله استان کرمان گفته است که "ما آماده ایم به مردم ایران کمک کنیم."

 
جرج بوش رییس جمهوری آمریکا آمادگی خود را برای کمک به مردم ایران اعلام کرده و وزارت خارجه آن کشور مجموعه کمکهای بشردوستانه ای را به منظور ارسال به ایران آماده می کند
 

سخنگویان وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرده اند که این کشور سرگرم تهیه مجموعه کمک هایی برای ارسال به آسیب دیدگان زمین لرزه در ایران است.

در زمین لرزه سیزده سال پیش در شمال ایران، ارسال کمک از سوی آمریکا با انتقادات برخی از گروه های تندرو در جمهوری اسلامی مواجه شد اما دولت وقت نیز این نوع کمک ها را پذیرفت.

در پی وقوع زمین لرزه در بم، ایتالیا، به عنوان رییس دوره ای اتحادیه اروپا، اتخاذ تصمیم هایی را برای کمک به ایران اعلام کرد.

دولت ژاپن نیز کمک هایی به ارزش 25 میلیون ین، شامل ژنراتور برق، چادر، تانکر آب و سایر ملزومات کمک های اضطراری را به ایران ارسال می کند و سازمان های امداد رسانی غیر دولتی نیز گروه های زنده یاب به بم اعزام کرده اند.

روسیه نیز ارسال کمک هایی به ایران را اعلام کرده و یک گروه تجسس بریتانیایی نیز برای کمک به یافتن افرادی که زیر آوار زنده مانده اند، عازم ایران شده است.

چین و چند کشور عرب نیز محموله هایی را برای کمک به آسیب دیدگان به ایران فرستاده اند.

سازمان ملل متحد هیاتی را به تهران اعزام کرده است تا در امر هماهنگی کمک های بشردوستانه به مقامات ایرانی کمک کند و کوفی عنان، دبیرکل این سازمان، خواستار ارسال کمک های فوری جهانی برای آسیب دیدگان زمین لرزه بم شده است.

نظرات 1 + ارسال نظر
رضا شنبه 6 دی‌ماه سال 1382 ساعت 03:38 ب.ظ http://rezarezareza.blogsky.com

سلام --
دمت گرم وبلاگ با حالی داری --
به ما هم سری بزن --
هر سوالی داشتی بپرس--
یادت نره نظر بدی--
rezarezareza.blogsky.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد